Selecteer een pagina

Concours d’Elegance is al jaren een begrip bij autoliefhebbers. Oude en nieuwe klassiekers komen samen in de tuinen en op de pleinen van Paleis het Loo. Toen ik hiervan hoorde, heb ik dan ook direct mezelf uitgenodigd door contact op te nemen met de organisatie.

Zij reageerden gelukkig enthousiast op mijn werk en ik was van harte welkom. Samen zouden we ‘een mooi plekje vinden tussen de Ferrari’s’. Dat leek mij wel wat en in de hierop volgende maanden keek ik met enorm veel zin uit naar dit event. Toen ik vorige week geconfronteerd werd met de weersvoorspellingen, kreeg ik toch een beetje zenuwen. Het concours speelt zich namelijk vooral buiten af en de gemiddelde auto is toch een stuk beter bestand tegen regendruppels dan mijn doeken met verf. Gelukkig had Munsterhuis Sportscars nog wel twee droge vierkante meter over voor een ambitieuze kunstenaar.

De live schildersessie op Zandvoort (eerder deze week ) was een groot succes. In overleg met de mannen van Munsterhuis heb ik daarom ook dit weekend de kwasten en verf meegenomen. Ook hier trok het veel bekijks. ‘Heb jij dit echt helemaal zelf gemaakt?!’ Jazeker. Vanaf het eerste potloodlijntje tot de handtekening als hij straks af is, doe ik alles zelf. Het is vele uren werk, maar het resultaat mag er zijn.

En uiteindelijk, op de zondagmiddag, brak het zonnetje ook nog even door. Een zonnige zomermiddag, buiten op een terras, prachtige bolides zover je kan kijken, een kwast in de hand en een enthousiast publiek. Wat wil een kunstenaar nog meer…