Selecteer een pagina

Italia a Zandvoort. Een evenement voor liefhebbers van alles wat met Italië te maken heeft. Auto’s, motoren en lifestyle zijn uitgebreid aanwezig. Zolang het maar een Italiaanse oorsprong heeft. Alleen het weer was helaas niet echt Italiaans te noemen…

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd door de Ferrari Club om op dit evenement live te komen schilderen. Omdat ik van tevoren gewaarschuwd werd voor de beruchte verkeersopstoppingen rondom Zandvoort, was ik al veel te vroeg aanwezig op het circuit. In de stromende regen. Gelukkig stond ik al gauw lekker warm en droog, met een fantastisch uitzicht op de baan. De show kan beginnen. Het weer klaarde nog wat op, wat wel zo fijn was voor de rijders. En ik kon lekker aan het werk, terwijl ik ondertussen mocht genieten van al het moois wat links en rechts over de baan kwamen racen.

Een hele nieuwe uitdaging: schilderen terwijl er met elke beweging mensen aandachtig met je meekijken. De eerste paar minuten had ik toch wat meer last van trillende handen dan normaal. Toch had ik al snel had ik de slag te pakken en verschenen de eerste rechte streken op het doek. Wanneer je live kan meekijken met mijn werk, zie je pas echt hoeveel detail er in elk stipje of streepje gaat. Veel mensen bleven dan ook een tijdje staan om mee te kijken of vragen te stellen. Heel erg leuk! En wonder boven wonder, ben ik ook nog opgeschoten met het doek!